Ανδριάντας για τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο

greek 11/12/2011

Στο χωριό Στατός της Πάφου, γενέτειρα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χρυσόστόμου Α' τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του από τον Μητροπολίτη Κύκκου και τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Βάσο Λυσσαρίδη.
   
Ο Κύκκου Νικηφόρος χαρακτήρισε τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον Α'  "πολυσύνθετη κορυφαία εκκλησιαστική και εθνική φυσιογνωμία, φλογερό σημαιοφόρο του έθνους, πρόμαχο της ελευθερίας και αγωνιστή της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας".

   
Ο κ. Λυσσαρίδης μίλησε για εξαιρετική προσωπικότητα, που "λάμπρυνε όχι μόνο την εκκλησιαστική, αλλά και την εθνική ιστορία του τόπου". Ήταν, είπε, δημοκράτης, έτοιμος για συμμετοχή σε αγώνες και για προσωπική θυσία.

 





Συλλυπητήρια για το θάνατο του Ραούφ Ντενκτάς
Συλλυπητήρια για το θάνατο του Ραούφ Ντενκτάς
Τη θλίψη του για το θάνατο του Ραούφ Ντενκτάς εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, απευθύνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και σ' όλους τους Τουρκοκύπριους.
 Στον αναπνευστήρα ο Ντενκτάς
Στον αναπνευστήρα ο Ντενκτάς
Κρίσιμη είναι η κατάσταση του Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ο Ντερβίς Ερογλου φεύγοντας από το ''πανεπιστημιακό'' νοσοκομείο Εγγύς Ανατολή.
Eπικύρωση από την Κυπριακή Βουλή
Eπικύρωση από την Κυπριακή Βουλή
Η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής θα επικυρώσει την ερχόμενη Πέμπτη τη συμφωνία για τη συνεκμετάλλευση του χώρου ανάμεσα στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Κύπρου και Αιγύπτου.
Τελευταία Σχόλια