Αναβολή απόφασης για τον κατώτατο μισθό

greek 14/12/2011

Για το νέο έτος μετατέθηκε η τελική απόφαση για τις αλλαγές στον κατώτατο μισθό και στο ευρύτερο μοντέλο της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, σε δημοσιογράφους “η ελληνική πλευρά έκανε γνωστό στην τρόικα ότι τα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί για τις μεταβολές αυτές είναι πολύ στενά”.

Θυμίζουμε ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, είχε ζητήσει η συμφωνία κυβέρνησης – εργαζομένων – εργοδοτών να έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος του έτους. Η συμφωνία αυτή θεωρείται, από την τρόικα, απαραίτητη για να προχωρήσουν οι αλλαγές στα εργασιακά, που θα μειώσουν το μισθολογικό κόστος.


Ο κ. Κουτρουμάνης θα ζητήσει και τη συνδρομή της Ομάδας Δράσης, υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, ώστε να εξεταστούν όλα τα πιθανά σενάρια για τη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να έχουν ληφθεί μέχρι τα μέσα, το πολύ έως τα τέλη, Ιανουαρίου.
 





"Όχι άλλη μείωση μισθών"
«Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας ελάχιστα έχει να κάνει με το μισθολογικό κόστος. Κατά συνέπεια, όταν ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει, προσβλέπει στην περεταίρω στρρίκνωση του.
Στην Αθήνα την Κυριακή ο Βεστερβέλε
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να φτάσει την Κυριακή στην Αθήνα!
Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο Χρυσοχοίδη
Αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά την παρουσίαση, από τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του νομοσχεδίου με το οποίο η Γενική Γραμματεία Αιγαίου καταργείται!
Τελευταία Σχόλια