Τρία εκ. ευρώ τα έσοδα από το χαράτσι

greek 12/1/2012

Στα 3.388.148 ευρώ ανέρχεται το ποσό που βεβαιώθηκε στο πλαίσιο των 3.067 δηλώσεων ειδικού φόρου επί των ακινήτων για το έτος 2011, όπως προκύπτει από στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.
   
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποιο ήταν το ύψος των εσόδων από τη φορολόγηση των offshore εταιρειών μέσω των οποίων κατέχονται ακίνητα.

   
Ο βουλευτής αναφερόταν στο φορολογικό νόμο 3842/2010 που επέβαλε ειδικό φόρο σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που έχουν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους, ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας σε ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο κ. Πρωτόπαπας είχε επισημάνει ότι τα νομικά πρόσωπα στα οποία αναφέρεται ο νόμος αφορούν σε υπεράκτιες ή εξωχώριες εταιρείες, καθώς και σε κάθε μορφής εταιρεία ιδιωτικών επενδύσεων, καταπίστευμα, ίδρυμα κ.λπ.

   
Αλλά και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει ότι σκοπός της θέσπισης ειδικού φόρου επί των ακινήτων ήταν η δημιουργία αντικινήτρων και η πάταξη της φοροαποφυγής που παρατηρείται στα ακίνητα τα οποία ανήκουν σε εξωχώριες εταιρείες. «Σκοπός του Ν. 3842/2010 ήταν η αποτελεσματική λειτουργία του νομικού πλαισίου που περιβάλλει τα ακίνητα των εξωχώριων εταιρειών, κυρίως του ελέγχου των εταιρειών αυτών και την αποτροπή της αποφυγής ή μείωσης της φορολογίας μέσω της καταστρατήγησης του νομικού πλαισίου», προσθέτει ο κ. Οικονόμου.

   
Προς απάντηση της ίδιας ερώτησης, ο κ. Οικονόμου ενημερώνει επίσης ότι ο φόρος που έχει βεβαιωθεί από τις μέχρι σήμερα αρχικά εκκαθαρισθείσες δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και αντιστοιχεί σε πισίνες, ανέρχεται σε 2.862.950,43 ευρώ. 

 




Tags:   Χαράτσι  

Συνελήφθη ο οδηγός ταξί- μαϊμού
Συνελήφθη ο οδηγός ταξί- μαϊμού
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε οδηγός ταξι-μαϊμού, το οποίο εντοπίστηκε χτες απο αστυνομικούς της Τροχαίας Αθηνών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Παραδόθηκε γιατί τον έπνιγαν τα χρέη!
Παραδόθηκε γιατί τον έπνιγαν τα χρέη!
 Οικειοθελώς παρουσιάστηκε χθες στις αστυνομικές αρχές της Χαλκιδικής, όπου και συνελήφθη, 58χρονος ιδιοκτήτης εταιρίας με χαρτικά είδη, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.
Να μην σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις
"Προσβλέπουμε σε επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Είναι σημαντικό αυτές να οδηγήσουν σε μια συμφωνία για το PSI!
Τελευταία Σχόλια